Пловдив

Пловдив е родният ми град, а историите в блога, свързани с града, са ми особено сантиментални. Освен тях ще намерите и моите препоръки за най-добрите заведения в Пловдив и Капана.

Уикенд в Пловдив – фюжън прегръдка на старо и ново

Пътуване до Пловдив, фюжън между ново и старо
Отдавна ми се иска да направя този гид за прекарване на перфектния уикенд в Пловдив и ето че дойде и това време. Статията е за всеки, който планира уикенд разходка и е настроен да изследва интересния микс между история и съвремие, който градът ни предлага.

La Maison Blu – романтичен винен бар с тераса в Капана

la maison blu нов романтичен винен бар с тераса в Капана
От известно време наблюдавам подготовката за откриване на ново заведение в Капана непосредствено до Tables. Тази локация във времето никога не е успявала да се задържи, но вярвам, че новите собственици със своя романтичен винен бар La Maison Blu са намерили правилната формула това да се случи.

Mayriges: Ливанския ресторант на Пловдив

салата-итч-ливански-ресторант
Върнах се от уикенд екскурзия в Лондон, където за пръв път хапнах в ливански ресторант в зоната на Canary Wharf. Бях супер впечатлен от храната и начина на овкусяване, а веднага щом разбрах, че такова заведение е отворило и в Пловдив, знаех, че искам да повторя преживяването си.

Най-добрите сладкарници в центъра на Пловдив

Сладкарница complimenti Пловдив
Няма начин разходка по центъра на Пловдив да не включва и нещо сладичко. В тази статия съм включил моите любими сладкарници в Пловдив, в които можете да си подарите много сладки мигове.

Valere: Луксозен ресторант под Сахат тепе в Пловдив

Доматена-супа-ресторант-Valere

Ресторант Валере е новото заведение на собствениците на Tams House и Multi Culti. От близо два месеца знаех, че ще отварят своя нов ресторант в новопостроения 5-звезден хотел в центъра на града – Vizualiza. Tams House е един от най-добрите…

Съборна 23: Един от най-добрите ресторанти в Пловдив

Съборна 23 ресторант в Пловдив салата с тиква
Съборна 23 е новият ресторант на собствениците на ресторант Паваж в сърцето на Капана. Както може да се очаква, ресторантът се стреми да предлага храна и обслужване във високия клас, а менюто му много напомня на това на Паваж.

Шест любими места за вкусен брънч в Пловдив

Яйца Бенедикт в tables Брънч в Пловдив
Ако посещавате града и се чудите къде да хапнете здравословно в центъра, тази статия е за вас. Събрал съм любимите си места за брънч с препоръки как да хапнете като истински пловдивчанин!