Започнах LocalGuideBG като блог, в който да пиша повече за пътуванията си из България, която преоткрих по време на пандемията през 2020.

Тогава посетих за пръв път някои от най-красивите родни кътчета като Боженци, Златоград и Триград, обиколих Родопите с кола, и се запознах с позабравената слава на Северното Черноморие.

От 2020 насам, пътуването в България е страст, която, с моите пътеписи, се надявам да събудя у повече хора, защото България е красива и заслужава да я познаваме.

До Варна и отвъд – обиколка на неразкритото Северно Черноморие

До Варна и отвъд обиколка на Северното Черноморие
Септемврийското ми пътуване до Варна и отвъд е разказ за спонтанността в средата на седмицата, за изследване на непознати земи, за заровени съкровища, които чакат да ги откриеш, и за ритъма на морето, призоваващ онези, които имат смелостта да отговорят.

Уикенд в Пловдив – фюжън прегръдка на старо и ново

Пътуване до Пловдив, фюжън между ново и старо
Отдавна ми се иска да направя този гид за прекарване на перфектния уикенд в Пловдив и ето че дойде и това време. Статията е за всеки, който планира уикенд разходка и е настроен да изследва интересния микс между история и съвремие, който градът ни предлага.

Екзотични ресторанти и етно срещи в контрастния район на Женския пазар в София

Екзотични ресторанти в София и контрастни срещи в района на Женския пазар
София е въпрос на преживявания, а който ме следи знае, че пречупвам своите през призмата на интересната храна и нетипичните истории. И така, съботното утро за мен и Галя пристигна с обещание за нови срещи и непознати кулинарни приключения в квАРТала около Женския пазар - мястото, където традициите и етносите се сливат в един фюжън танц на цветове и вкусове.

Разходка из Велико Търново

Разходка във Велико Търново и гледка към Царевец
Велико Търново е един от любимите ми български градове. Градът е хълмист, тъй като е сгушен в подножението на Стара Планина, и доста напомня на моя роден град - Пловдив.

В Родопите с кола: Делчево, Огняново, Лещен, Ковачевица и Сърница

маршрути-родопите-кола-обиколка-родопите
Решихме да опознаем едни от най-известните архитектурни резервати на България - селата Делчево, Гърмен, Огняново, Лещен, Ковачевица и Долен, а последния си ден отдадохме на релакс край автентичната Сърница на брега на язовир Доспат.