На пазар в Лозенград – Къркларели пазар през 2023

Всичко за пазара в Къркларели в Турция през 2023

Пазар в Лозенград, или както местните го наричат Къркларели, се превръща във все по-популярен начин като български туристи да се възползваме от исторически ниските нива на лирата, като същевременно избягаме от шопинг лудницата в Одрин. Близката локация на Лозенград до Одрин, наличието на много от познатите вериги магазини, и по-ниските цени на стоките, превръщат града в привлекателна дестинация за все повече българи през 2023 година. Ако пътувате за Лозенград за първи път, горещо ви препоръчвам да прочетете статията докрай, за да отговорите на всичките си въпроси.Пътуване до Лозенград с кола

До Лозенград можете да пътувате спокойно с кола, като най-бързият маршрут ако пътувате от Западна България е през Малко Търново, а ако пътувате от Централна или Източна България – Капитан Андреево.

Необходимите документи за пътуване до Лозенград са червен паспорт, малък талон на колата, и пълномощно, ако тя не е на ваше име. Понастоящем COVID документи не са нужни нито на отиване към Турция, нито на връщане в България.

Няма нужда да купувате винетка за Лозенград ако влизате през Малко Търново, тъй като пътят Е87/D555 не е магистрала. Ако влизате за Къркларели, след като сте били в Одрин, отново не дължите такси за магистрала, стига да сте хванали републиканския път D20. За ваше улеснение съм приложил карти на безплатните маршрути. Винаги се ориентирайте по сините табели – синя табела значи републикански път, който е безплатен; зелена табела значи магистрала, съответно изисква винетка.

Цена на дизела в Лозенград

Цената на дизела в Лозенград се определя от цената на горивата на световните пазари. За разлика от България, при намаление на цената на петрола на световните пазари, цената на дизела в Лозенград веднага се променя.

Актуална цена на дизела в Лозенград в различните бензиностанции вижте тук.

Къде да пазаруваме в Лозенград

В Лозенград ще намерите огромен пазар, склад за препарати, доста от познатите турски вериги хранителени супермаркети и хипермаркети, както и магазини за дрехи и обувки. Представям ви подробен списък къде да пазаруваме в Лозенград и какво да си купим.

Шопинг в покрития пазар на Лозенград

Една от най-вълнуващите спирки в Къркларели е огромният покрит пазар на града. Пазарът е новоустроен и ви дава възможност лесно и удобно, необезспокоявани от атмосферните условия, да разгледате стотици сергии на готови за пазарлък търговци.

Точната локация на пазара ще намерите в модула Карта на Лозенград с магазини в статията.

Кой ден е пазарът в Лозенград?

Пазарът в Лозенград е отворен само в сряда. Това поражда някои проблеми с трафика в града, понеже напливът за пазара е твърде голям, самият пазар се провежда в близост до болница и университет, и това често води до огромни задръствания.

Към пазара има широк открит паркинг, който е безплатен, но намирането на място може да е предизвикателство поради огромния интерес. Препоръчвам ви да отидете колкото е възможно по-рано.

Какво да си купим от пазара в Лозенград?

От пазара в Лозенград си купуваме свежи плодове и зеленчуци, ядки, маслини, баклави, локуми, и други месни и рибни деликатеси. В другата част на пазара можете да си накупите дрехи – дамски, мъжки, детски – и техника.

На пазар за препарати в складовете в Лозенград

В Къркларели има няколко склада Bizim Toptan, от които купуваме прах за пране, почистващи препарати, сапуни и шампоани на едро и дребно. От складовете купуваме още сокове, чай, кафе и млечни на много достъпни цени.

Пазаруване на хранителни стоки от Мигрос

Намираме любимия ни магазин Мигрос и в Лозенград. В Мигрос купуваме изгодно качествени зехтини, консерви, млечни, макаронени изделия, пакетирани храни, сладкиши, перилни препарати. Най-добре зареденият магазин Мигрос в Лозенград се намира на мястото на бившата Кипа, а точна локация ще намерите в модула Карта на Лозенград с магазини в статията.

Относно перилните препарати, съветвам ви да сверявате цените в Мигрос и складовете, и да пазарувате там, където е по-изгодно. Продължете да четете статията, за да разгледате брошури с актуалните намаления в Лозенград.

Магазини за дрехи и обувки в Лозенград

В Лозенград можем да пазарим изгодни дамски, мъжки и детски дрехи, както и обувки. Най-интересните магазини за дрехи и обувки в града са LC Waikiki, където можете да намерите доста различни и много по-достъпни модели дрехи спрямо Одрин, и фирменият магазин към извесната фабрика за обувки Дона на няколко километра от Лозенград.

Точни локации на още популярни магазини за хранителни стоки, дрехи, обувки, пазари и аптеки, вижте в модула Карта на Лозенград с магазини.

Фабрика за обувки Дона

От Фабрика за обувки Дона купуваме изгодни кожени дамски и мъжки обувки. Персоналът е много приветлив и усмихнат и винаги готов да помогне, и могат да ви обслужат и на български език. Обувките са с много високо качество и издържат няколко сезона без проблем. Цените са съвсем нормални, дори ниски за това, което получавате.

Фабрика за обувки Дона е задължителна спирка по време на пазара в Лозенград.

Как да стигнем до фабрика за обувки Дона

Фабрика за обувки Дона се намира на 14 километра от Лозенград.

За да стигнете до фабриката ако идвате от Одрин, оглеждайте се за табела „Дона“ след табелата за излизане от село Инедже (Inece); пада се от ваше ляво.

За да стигнете до фабрика Дона ако идвате от Лозенград, оглеждайте се за табела „Дона“ преди табелата за влизане в село Инедже (Inece); пада се от ваше дясно.

След като хванете отбивката, карате по тесен път около 30 метра и стигате до двора на фабриката, където можете да оставите колата си.

Работно време на фабрика за обувки Дона

Фабриката работи ежедневно с работно време от 8:30 до 19:00. Събота и неделя работното време е леко намалено и фабриката отваря в 9:00, вместо в 8:30

Има ли мол в Лозенград?

Популярен въпрос е има ли мол в Лозенград? Бих искал да развенчая мита за мол в Лозенград и да поясня, че преди няколко години в Лозенград имаше мол Кипа, но той отдавна не работи. В сградата на мол Кипа днес се помещава най-големият магазин за хранителни и нехранителни стоки в града.

Карта на Лозенград с магазини

За ваше улеснение съм подготвил подробна карта на Лозенград с магазини, върху която съм отбелязал локациите на пазара, складовете, хранителните супермаркети, както и на интересни магазини за дрехи и обувки в града.

Локациите на много от тези места в Google Maps са неактуални, затова ви препоръчвам да се доверите именно на моята внимателно подготвена карта на Лозенград с магазини, за да сте уверени, че няма да въртите напразни километри до несъществуващи или преместени магазини.

карта-на-лозенград-с-магазини

Препоръчителен маршрут за пазаруване в Лозенград ако влизате през Малко Търново, е да посетите големия пазар рано сутринта, след това да се разходите из магазините за дрехи и обувки на центъра. На центъра ще намерите и два по-малки пазара, като ви препоръчвам да разгледате пазара File Market. Следобед се отправете към складовете Бизим и приключете деня с разточително пазаруване в магазин МММ Мигрос.

Ако влизате в Лозенград от Одрин, по път ви е фирменият магазин за обувки на фабрика DONA край Лозенград.

Брошури на магазини Мигрос и Бизим в Лозенград

Преди да отидете на пазар, прегледайте актуални брошури на Мигрос и Бизим, за да сте в час с текущите намаления в Лозенград.

Брошура Мигрос

Актуална брошура на Мигрос Лозенград излиза веднъж в четвъртък на всеки две седмици. Разгледайте последната брошура на Мигрос тук.

Брошура Бизим

Актуална брошура на магазин Бизим Лозенград излиза веднъж в четвъртък на всеки две седмици. Разгледайте последната брошура на Бизим тук.

Хотели в Лозенград

Ако пазарувате в Лозенград с нощувка, ви препоръвам да спите в Hotel Lozengrad. Хотелът е с удобно централно разположение и паркинг, макар че понякога намирането на места на паркинга може да е предизвикателно.

Лозенград или Одрин

Одрин или Лозенград си заслужава повече е сред честите въпроси, които хората си задават. И двата града имат своите преимущества и недостатъци, които ще опитам да обобщя в следните редове.

Одрин е безспорно по-туристическият град от двата, където ще намерите по-разнообразни хранителни и нехранителни стоки, повече магазини за маркови дрехи и по-добри хотели, в случай че отивате на пазар с нощувка. Цените в Одрин, като изключим веригите магазини като Бизим и Мигрос, които поддържат еднакви цени и промоции в различните градове, също са по-високи спрямо цените в Лозенград, но самата разлика не е толкова съществена.

Лозенград е очарователен малък град, който можем да посетим за фабриката за обувки Дона, пазара в сряда и евтините складове за перилни препарати. Градът е доста по-спокоен отколкото е Одрин, което също е голям плюс ако искате да съчетаете шопинг с почивка.

На пазар в Лозенград – форум

Имате още въпроси относно пазаруване в Лозенград? Задайте своя въпрос във форума „На пазар в Лозенград“ на сайта. Приятно пазаруване в Лозенград!

Кликни, за да споделиш статията с приятел.

2 Comments

 1. Здравейте,
  Възможно ли е да купя стафиди на едро от пазара в Лозенград или има друг пазар?

  • Привет,
   Пазарът в Лозенград е само един и по спомен можете да си вземете стафиди и от пазара.

   Ако там няма – ще намерите в склада на Бизим, който съм отбелязал на картата. На едро там ще ви излязат на добра цена.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *