За мен и проекта

Здрасти,

Аз съм Светослав – създавам дигитално съдържание и работя в хостинг компанията СайтГраунд (SiteGround).

Обичам да уча нови неща, докато чета книги или опознавам нови дестинации. На 27 години години съм бил в над 20 държави, сред които САЩ, Канада и почти цяла Европа. По стечение на обстоятелствата винаги когато съм имал възможност да пътувам, съм избирал да го направя зад граница. Често се шегувах, че съм бил видял повече от чужбина, отколкото от родината. Никога не съм отричал красотата на България, но имах мисленето, че „е близо и мога да я видя когато поискам“.

2020 година навярно нямаше да е изключение, ако не беше COVID-19. Със затварянето на границите и ограничаването на пътуванията, реших да инвестирам част от свободното си време в опознаване на родината. Започнах да чета онлайн блогове за съвети откъде да започна, като имах три изисквания.

Първото ми изискване е за реални снимки с високо качество. В ерата на ultra HD резолюцията е несериозно да се задоволяваме със замазани снимки, направени от кофти ъгъл, очаквайки, че „наживо е по-красиво“.

Второто ми изискване е за съвети относно т.нар. „instagrammable“ места за снимане. За мен са важни, защото живеем в ерата на социалните медии, и така запечатвам завинаги спомена за „най-ярките“ места, които съм виждал.

Последното ми изискване е за практически съвети относно опции за спане и хапване. Изпитвам носталгия по бабите с табели Свободни легла на входа на Приморско от преди 20 години, но предпочитам да не хабя времето си в опити да направя „най-правилния избор“.

За нещастие, не открих блог, отговарящ на моите изискванията, и така се роди идеята за проекта „Български местен гид“. Моята мисия е той да служи като безплатен каталог за младия човек, избрал да пътува в България, който цени своето време и желае да вземе максимума от мястото, където е избрал да го прекара.