За мен

Привет,

Аз съм Светослав – работя в българската хостинг компания СайтГраунд (SiteGround), а в свободното си време пътувам и разказвам преживяванията си от различни дестинации в моя травел блог.

Обичам да уча нови неща, докато чета книги или опознавам нови дестинации. На 30 години бях посетил над 20 държави, сред които САЩ, Канада и значителна част от Европа. По стечение на обстоятелствата винаги щом съм имал възможност да пътувам, съм избирал да го направя зад граница. Често се шегувах, че съм видял повече от чужбина, отколкото от родината. Никога не съм отричал красотата на България, но имах мисленето, че „е близо и мога да я видя когато поискам“.

2020 година, когато започнах този блог, навярно нямаше да е изключение, ако не беше COVID-19. Със затварянето на границите и ограничаването на пътуванията, реших да инвестирам част от свободното си време в опознаване на родината. Започнах да чета онлайн блогове за пътешествия относно съвети откъде да започна.

За блога LocalGuideBG

Исках блоговете, които търся, да са модерни, да предоставят информация разбираемо и систематизирано, но почти не намирах такива. Така се роди идеята за травел блога LocalGuideBG. Целта ми с този сайт бе да събирам цветни спомени от различни дестинации, съвети за пътуване в България и чужбина, добри хотели и препоръчани места за хапване.

Ако желаете да се свържете с мен, можете да го направите чрез контактната форма.